Topbillede med græs gif

Furesø Familieliv

Furesø Familieliv er et gratis kursusforløb til alle førstegangsforældre i Furesø Kommune.

Her får I som forældre information, råd og inspiration til en god start på livet som ny familie.

Undervisningen i Furesø Familieliv er baseret på  www.familieivaerksaetterne.dk, og er en dansk version af den svenske Leksand-model.  

Furesø Familieliv består af 14 kursusgange fra 36. uge af graviditeten og til jeres barn er ca. 2 år gammelt.

Kursushold og forældrenetværk

Et kursushold består af ca. 10 nye forældre både par og singler, der bliver sat sammen efter termin. Det giver mulighed for danne forældrenetværk, som forhåbentlig fortsætter i lang tid efter kursusforløbet.

Graviditetsbesøg og mødregruppe

Førstegangsfødende tilbydes ikke længere mødregruppe, men vi opfordrer familierne i Furesø Familieliv til at danne private netværk og mødes udenfor kursusgangene. 

Graviditetsbesøget til førstegangsfødende udgår, da første mødegang i kursusforløbet finder sted inden fødslen, og der her vil blive mulighed for at tale om de emner, som tidligere blev drøftet i et graviditetsbesøg.

Kursusleder og emner

Hvert hold får en sundhedsplejerske, som følger og vejleder gruppen gennem hele forløbet. Herudover vil en række fagpersoner holde oplæg om relevante temaer inden for børne- og familielivet. Oplæggene vil blive suppleret af opgaver og øvelser, hvor alle får mulighed for at dele erfaringer og sparre med hinanden og med sundhedsplejersken. Læs mere om de enkelte kursusgange her.

Vil I høre mere om Furesø Familieliv?

Så er I velkomne til at kontakte os i Sundhedsplejen (se kontaktoplysninger øverst til højre)

Vi glæder os til at møde jer! 

» Til nye forældreTillykke med graviditeten! Furesø Familieliv giver jer information og vejledning om de udfordringer og spørgsmål, der venter som ny familie.
fod
» KursusgangeVed hver kursusgang har I mulighed for at stille gruppens ledende sundhedsplejerske spørgsmål om dét, I finder relevant - eller kommer i tvivl om undervejs. Ofte vil der også blive uddelt relevant information om de enkelte emner fx foldere...

Sidst opdateret 04. januar 2018